Brand Identity

Waarom je doet wat je doet

Brand identiteit? Wat is dat nou precies, en belangrijker nog waarom is het zo belangrijk? Laten we hier eens doorheen lopen om jou de handvatten te geven met jouw brand identity aan de slag te gaan.

Brand identity is hetzelfde als branding, toch?

Nou… nee. Branding en brand identity zijn niet hetzelfde. Branding is het proces waarin je een merk bouwt. Je kijkt naar het merk als geheel. Wat is je purpose, missie en visie? Wat zijn je bedrijfsdoelen en welke doelgroep wil je bereiken? Een onderdeel van het branding-traject is de vormgeving of brand identity design.
Maar een brand identity is meer dan alleen een huisstijl. Het is alles wat een merk omgeeft. Van hoe je de telefoon opneemt, tot hoe je een beursstand inricht. Van hoe je website eruit ziet, tot hoe snel je reageert op social media berichten.

 

Zie het als een persoon

In het vorige artikel hebben we geleerd waar we als merk voor willen staan, wat onze waarden zijn en wat onze doelen zijn. Dit zijn jouw persoonlijke waarden, maar die zijn ook van belang voor jouw merk. We noemen dit dan ook: merkpersoonlijkheid. Je wilt dat je merk over ‘menselijke’ eigenschappen beschikt. Op deze manier maak je het herkenbaar voor de groep mensen die je wilt bereiken.
Maar hoe belangrijk die merkpersoonlijkheid ook is, laten we eerlijk zijn, wij mensen zijn visueel ingestelde wezens. Men kan pas ervaren hoe mooi ons merk van binnenuit is, als ze aangetrokken worden door het uiterlijk, het brand identity design.
Bij het creëren van je identiteit is het dus zaak om die mooie binnenkant en persoonlijkheid van jouw bedrijf beeldend en visueel te maken om de aandacht te trekken en die specifieke doelgroep te interesseren die je voor ogen hebt. Wanneer ze jou hebben leren kennen ga je dieper in op de boodschap die je te melden hebt.

Aan de slag

Hoe gaan we onze brand identity vormgeven? Laten we beginnen bij het item waar veel mensen aan denken bij het uitvoeren van branding. Hier lees je meer over hoe jij een superbrand maakt van jouw merk.

Brand Matters Bureaupresentatie team

Download onze bureaupresentatie

Is het tijd om serieus te investeren in je merk en spreekt ons werk je aan? Download dan onze bureaupresentatie en kijk wat wij voor andere bedrijven hebben mogen doen.