Fruitify Experts

Van HDG naar Fruitify:
een fris traject

Terug naar overzicht

De vraag

Hoe onderscheid je je merk van een concurrerent binnen dezelfde organisatie? Voor die vraag stond HDG Services uit Ridderkerk.

HDG Services is dé kwaliteitscontroleur van geïmporteerd fruit. Als onderdeel van de HDG Services Group was er overlap met de werkzaamheden van HDG Rotterdam. Dit zorgde voor verwarring op bij hun klanten. Er bestond behoefte om het bedrijf een duidelijk andere positionering te geven.

Dat was voor HDG Services de aanleiding om samen met Brand Matters een rebranding traject in te zetten.

string(20)

Het resultaat

HDG Services had behoefte aan een complete rebranding van het merk. Om dat extra kracht bij te zetten is er ook voor gekozen om de naam te veranderen.

Brand Matters heeft samen met het team van HDG Services een merksessie georganiseerd. Hierin bepaalden we de merkwaarden en positionering van het nieuwe, toen nog naamloze, merk. Om de naam te bepalen was het van belang dat deze ook gedragen zou worden door alle medewerkers. Daarom volgde later een interactieve naamsessie. Het hele team werd door Brand Matters aan het werk gezet om de nieuwe naam te vinden. Met trots mochten we enige tijd later het merk: Fruitify Experts bekendmaken.

Bekijk alle cases

"We zijn met Brand Matters een mooie uitdaging aangegaan. Het resultaat is dat we nu met een goede naam sterk in de markt staan!"

Leander van Bellen
Managing Director

De aanpak

Strategie
Tijdens de energieke strategische merksessie met het management van Fruitify Experts kwamen we er achter dat het een organisatie met een zeer betrokken en persoonlijke aanpak naar hun klanten. Zij zijn de ogen van hun klant. Ze zijn ambitieus en wekken onmiddellijk vertrouwen. Dat was voor ons het uitgangspunt voor de rebranding.

 

Ontwerp
Voor het ontwerp zochten we naar naar heldere, krachtige uitstraling. We zochten naar een bijpassend, fris kleurpalet. Het logo kreeg het gevoel van een keurmerk, waarin het duidelijk zichtbaar moest zijn dat Fruitify Experts een bedrijf is wat fruit controleert.

 

Resultaat
Fruitify Experts is voorzien van een nieuwe uitstraling waarmee ze zich onderscheidt van hun concullega HDG Rotterdam.

Projectteam

Ronald de Crom

#strategie #concept #identiteit
#ontwerp #illustratie

Marthy Mourits

#strategie #ontwerp

Yvonne Mourits

#strategie #projectcoördinatie

John Buise

#animatie #video