Basisschool Lodijke

Lodijke,
jouw avontuur!

Terug naar overzicht

De vraag

IKC Lodijke in Bergen op Zoom had het pand verbouwd, de kleuren gekozen en een missie en visie op papier gezet. Maar die missie kwam nog niet tot leven en het oude logo vertelde niet het verhaal dat de school graag wilde vertellen. En dan stond er ook nog dat piratenschip midden op het schoolplein… De schooldirectie vroeg ons om hulp.

string(12)

Het resultaat

Met alle ingrediënten maakten we een samenhangend plan. We vertaalden de missie en visie naar een aansprekende vertelplaat. Een vormverhaal met alle kernwaarden en met een rol voor het piratenschip. Directie, leraren, ouders en leerlingen vertellen nu allemaal hetzelfde verhaal. Ook het nieuwe logo maakten we onderdeel van dit verhaal.

Bekijk alle cases

"Onze visie & missie is nu van iedereen: van baby's tot kinderen uit groep 8 en van leerkrachten tot ouders."

Monique Vogels
Adjunct-directeur IKC Lodijke

De aanpak

Strategie
Een basisschool en de mensen eromheen vragen om een beeldend verhaal en verhalend beeld. Met de kernwaarden uit de missie als bouwstenen bedachten we een creatief concept rond een pirateneiland. Een verhaal dat jong en oud aanspreekt.

 

Ontwerp
Onze illustrator maakte een schets, waar we in overleg met school aan schaafden tot iedereen tevreden was. Die illustraties werden de basis voor de vertelplaat. In het overlegproces ontstond ook de behoefte om het oude logo meteen aan te pakken.

 

Resultaat
Op prominente plekken in de school hangen nu vertelplaten. De iconen uit de plaat sieren de gevel en worden zelfs in de klas gebruikt. Met feestelijke vlaggen in kloppende kleuren opende de vernieuwde school zijn deuren. Het avontuur is begonnen!

Projectteam

Yvonne Mourits

#strategie #concept #projectcoördinatie

Marthy Mourits

#concept #ontwerp #identiteit

Bram de Crom

#illustratie

Michiel van Eekeren

#belettering

Tonny Presser

#fotografie