Welke persoonlijkheid heeft jouw merk?

Zijn je klanten vrienden van je merk?

 

Hoe zou jij je merk omschrijven? Is het krachtig? Sympathiek? Artistiek, milieubewust of tolerant?

De voorbeelden die we hier noemen hebben allemaal iets gemeen. Het zijn woorden die een karakter omschrijven. Dat kan voor een mens zijn, maar ook op merken zijn ze toepasbaar.

Waarom een merkpersoonlijkheid?

Mensen voelen zich verbonden met anderen zodra ze een connectie voelen, of gemeenschappelijke karaktertrekken vertonen. Heb je iemand ontmoet die milieubewust in het leven staat en deel jij die gedachte? Dan is een connectie gauw gelegd en zul je je snel op je gemak voelen bij die ander.

 

Dit geldt ook voor merken. Jij leeft milieubewust, dus dan zul je ook op zoek gaan naar merken die eenzelfde karakter hebben. Het is dus goed om uit te zoeken wat de persoonlijkheid van jouw merk is.

Hierbij is het wel van belang dat je als merk eerlijk bent. Roepen dat je ‘innovatief en flexibel’ bent, terwijl je acties het tegendeel bewijzen zorgt ervoor dat mensen zich niet in je herkennen en zich van je afkeren.

Bepaal je persoonlijkheid samen met ons

De merkpersoonlijkheid is één van de belangrijkste gegevens om te achterhalen tijdens de merktrajecten van Brand Matters. Een strategietraject werkt van binnen naar buiten. Om een, voor jouw publiek aantrekkelijke identiteit te kunnen maken moeten we als eerste weten wie het merk nu echt is. Dat bepalen we door middel van diverse creatieve werkvormen tijdens de sessies.

Ik zoek mijn merkpersoonlijkheid
Brand Matters Bureaupresentatie team

Download onze bureaupresentatie

Is het tijd om serieus te investeren in je merk en spreekt ons werk je aan? Download dan onze bureaupresentatie en kijk wat wij voor andere bedrijven hebben mogen doen.