HOE BOUW JIJ EEN SUPERMERK

Niet schrikken nu. Dit is fantastisch nieuws. Een merk is een levend iets en door eraan te blijven werken maak jij stukje bij beter jouw bedrijf oersterk!

JOUW SUPER MERK IS GOUD WAARD

Nike, Coolblue & Apple, je kent ze allemaal. De reden voor hun succes is dat deze merken tot in het kleinste detail zijn geperfectioneerd. Elke dag zijn deze merken bezig hun merkstrategie bij te schaven. Op deze manier bouwen zij aan een sterk merk dat meegaat met de behoeften van de klant.

Dus laten we eerlijk zijn, als je niet aan je merk blijft bouwen is de kans enorm dat jouw merk als sneeuw voor de zon verdwijnt, al helemaal in de snel veranderende wereld van vandaag te dag. Maar hoe bouw je nu zo een supermerk.

AAN DE SLAG!

Het bouwen van een super merk is geen makkie, maar laten we samen eens kijken hoe je dit aanpakt.

 

Waar staat jouw merk voor?

 

Dit is verreweg het aller belangrijkste om in kaart te hebben, want als je dit weet kan je dit gaan communiceren naar jouw doelgroep. Want er bestaan vast talloze alternatieven voor jouw merk, dus beantwoord voor jezelf de volgende vragen.

 

Wat maakt jouw merk UNIEK?

Waarom moet men voor JOUW BEDRJF kiezen?

THE BRAND MATTER WAY

Stap 1: Merksessie(s). Wie zit er nu achter het merk? Wat is nu het probleem met jouw merk?

 

Stap 2: Naamsessie, wanner het nodig is gaan we samen brainstormen om voor jouw onderneming een supersterke naam te creëren.

 

Stap 3: Strategiesessie: Hoe ga je jouw bedrijf positioneren, wat wil je overbrengen naar jouw doelgroep. In deze sessie leggen we samen de basis om jouw brandplan een boost te geven.

 

Stap 4: Branding: het tweede onderdeel van ons branding-traject, nu gaan we de plannen die we samen hebben bedacht visueel maken en kijken we hoe jouw nieuwe brand tot leven komt.

Stap 5: Communicatiemiddelen bepalen: Hoe gaan we dit gevoel overbrengen naar jouw doelgroep, digitaal of analoog? Via video of tekst. Wij zoeken samen met jouw naar de ultieme strategie die jouw merk nodig heeft.

 

Stap 6: aan de hand van alle gegevens uit de merksessies, bouwen wij een stylescape/moodboard. Nu wordt jouw nieuwe huisstijl en sfeer in grote lijnen visueel.

 

Stap 7: Het ontwikkelen van de Brand identity. Tadaa! Hier presenteren wij jouw nieuwe huisstijl tot in de puntjes geperfectioneerd. Aan de hand van verschillende varianten laten wij je zien welke combinaties het beste bij jouw bedrijf passen. Mocht het nodig zijn creëren wij ook voor jouw een uniek logo.

 

Stap 8: Na de Finish: We hebben nu samen een kei van een merkstrategie gebouwd. Maar zoals gezegd blijft een merk enkel een sterk merk als het goed onderhouden wordt. Wij kunnen jouw merk als geen ander in topconditie houden, of doe je het liever zelf?

Your Brand, Your way!

YOUR BRAND MATTERS

Brand Matters is gek op het helpen van gedreven ondernemers. Ben jij klaar om jouw merk een boost te geven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Laten we samen mijn merk bouwen!
Brand Matters Bureaupresentatie team

Download onze bureaupresentatie

Is het tijd om serieus te investeren in je merk en spreekt ons werk je aan? Download dan onze bureaupresentatie en kijk wat wij voor andere bedrijven hebben mogen doen.