De werkwijze van Brand Matters

Brand Matters methode

 

Op zoek naar een nieuwe merkidentiteit? Een nieuwe bedrijfsnaam of een website die met je meegroeit? Bij Brand Matters vind je wat jouw klanten zoeken!
Een nieuw merk opzetten is geen kleine investering. Daarom vinden wij het belangrijk dat we jouw vraag goed hebben begrepen. We gaan voor een resultaat waar jij, maar ook wij, vierkant achter staan! Alles om jouw klant te bereiken.

Dat wil ik zelf meemaken

Onze methode in drie stappen

De Brand Matters-methode kun je zien als een formule:

merkstrategie + ontwerp = resultaat

Binnen Brand Matters hebben we de visie dat we met elkaar geen resultaat voor je kunnen behalen zonder een goed neergezette strategie met een bijpassend ontwerp. Het één kan niet zonder het ander. Klop je bij ons aan voor het ontwerp van een flyer dan zullen we eerst de vraag stellen: “moet het wel een flyer zijn”? Als we dit vanaf het begin goed met elkaar bespreken kunnen we doeltreffender, efficiënter en pro-actief bouwen aan jouw merk! We leggen de drie stappen graag uit.

1. Merkstrategie

Iedereen weet dat je geen huis moet bouwen op zand. Een stevig fundament is cruciaal. Voor het bouwen van een merk geldt hetzelfde. Je bedrijfsdoelen zijn de basis. Is je bestemming een betere marktpositie, een grotere naamsbekendheid of een nieuwe klantenkring? Het begint met een scherpe merkstrategie.

Tijdens inspirerende merksessies gaan we op zoek naar de antwoorden. We vragen altijd door! Zo komen we tot de kern van je merk en sturen we je de juiste kant op. Hoe beter we doorgronden wat je organisatie drijft, hoe duidelijker de strategie. Verwacht geen dik rapport voor in je bureaula, maar een praktische roadmap voor het optimale resultaat.

Merkstrategie

2. Ontwerp

Je merkstrategie is je houvast en je verhaal, maar het blijft bij woorden en (verrassende) inzichten. Daar hoort de vertaling in vorm bij. Een huisstijl, een logo, typografie en fotografie bijvoorbeeld. Een vorm die het verhaal van je organisatie vertelt in een beeldtaal die je klanten en relaties raakt. Met effectieve creativiteit scheppen wij de vorm waar je kilometers mee vooruit kunt. Van moodboard tot concepten voor concrete materialen en middelen, die samen uitdragen wat jouw merk zo bijzonder maakt.

Ontwerp

3. Resultaat

Hier komt alles samen. Strategie en ontwerp worden gecombineerd
in de communicatiemiddelen die nodig zijn om jouw bedrijfsdoelen werkelijkheid te laten worden. Want alles wat je naar je doel helpt, voeren we vlekkeloos voor je uit. Zelf of samen met vaste vakmensen die we volledig vertrouwen. Of het nu om een advertentie of een beurswand gaat, om een website of een app, om brochures of gevelbelettering. Wij zorgen voor het resultaat van je strategie. Bij alles wat we doen in onze werkwijze, kijken we steeds naar het echte effect, zodat je met ons je doel bereikt.

Resultaat
Brand Matters Bureaupresentatie team

Download onze bureaupresentatie

Is het tijd om serieus te investeren in je merk en spreekt ons werk je aan? Download dan onze bureaupresentatie en kijk wat wij voor andere bedrijven hebben mogen doen.