De Werkwijze

Jouw klant staat centraal

 

Op zoek naar een nieuwe merkidentiteit? Een nieuwe bedrijfsnaam of een website die met je meegroeit? Bij Brand Matters vind je wat jouw klanten zoeken!

Een nieuw merk opzetten of een webshop laten bouwen is geen kleine investering. Daarom vinden wij het belangrijk dat we jouw vraag goed hebben begrepen. We gaan voor een resultaat waar jij, maar ook wij, vierkant achter staan! Alles om jouw klant te bereiken.

Hieronder lees je welke handelingen we uitvoeren bij onze werkwijze, en hoe een traject bij ons verloopt.

Dat wil ik zelf meemaken

Een merktraject bij Brand Matters

Strategie

Waar gaan we heen? Is je bestemming een betere marktpositie, een grotere naamsbekendheid of een nieuwe klantenkring? Verandering en verbetering beginnen met een scherpe merkstrategie. Geen dik rapport voor in je bureaula, maar een praktische routekaart voor je merkverhaal. Als je ons iets vraagt, dan vragen wij door. Zo komen we tot de kern van je merk en sturen we je de juiste kant op. Hoe beter we doorgronden wat je organisatie drijft, hoe raker het resultaat.

 

Ontwerp

Je merkstrategie is je houvast en je verhaal. Daar hoort de vertaling in vorm bij. Een huisstijl, een logo, typografie en fotografie bijvoorbeeld. Een vorm die het verhaal van je organisatie vertelt in een beeldtaal die je klanten en relaties raakt. Met effectieve creativiteit scheppen wij de vorm waar je kilometers mee vooruit kunt. Van moodboard tot concepten voor concrete materialen en middelen, die samen uitdragen wat jouw merk zo bijzonder maakt.

 

Resultaat

Daarna gaan we er echt vol in. Want alles wat je naar je doel helpt, voeren we vlekkeloos voor je uit. Zelf of samen met vaste vakmensen die we volledig vertrouwen. Of het nu om een advertentie of een beurswand gaat, om een website of een app, om brochures of gevelbelettering. Wij zorgen voor het resultaat van je strategie. Bij alles wat we doen in onze werkwijze, kijken we steeds naar het echte effect, zodat je met ons je eindbestemming bereikt.

Samen bouwen en bewaken we je merk. Met ons driemanschap heb je merkstrategen, conceptdenkers en ontwerpers met opgeteld vijftig jaar ervaring tot je dienst. We zorgen voor sturing en uitvoering. We denken buiten en werken binnen de lijnen: verrassend creatief en heel precies. En wat we in ons traject ook tegenkomen: we kunnen snel schakelen en hebben altijd energie over. Wij staan in de startblokken. Kom je mee?

Let's build my brand

Nice to meet you

Onze werkwijze is simpel: zorg voor een goede relatie met de klant. Om dat te bereiken zullen we elkaar eerst goed moeten leren kennen. Dat doen we nog altijd het liefst ‘live’, maar online kennismaken is ook bij ons inmiddels helemaal ingeburgerd.

We horen graag wat jouw vraag is en wat je van ons verwacht. In onze werkwijze denken we altijd met je mee, en proberen de vraag achter de vraag boven water te krijgen. Dit zijn waardevolle gesprekken waarin we al een eerste blik krijgen in ‘de mens achter het merk’. Het vertelt ons veel over de waarden waar jij aan hecht.

Specialisten aan het werk

Na de kennismaking maken we een kort verslag van het gesprek. We leggen uit wat wij gaan doen en wat de kosten hiervan zullen zijn. Die zijn uiteraard afhankelijk van de omvang van de opdracht, en welke disciplines er nodig zijn. Voor sommige opdrachten schakelen we de hulp in van onze vaste specialisten. We beschikken over een breed netwerk aan tekstschrijvers, vormgevers, programmeurs, fotografen, SEO-specialisten en meer. Bij de werkwijze van Brand Matters zet iedereen zich in om voor jou het maximale resultaat te halen.

Meer over ons team
BMC-Bureaupresentatie kaft

Download onze bureaupresentatie

Merksessies

Als we voor jou een nieuw, sterk merk mogen bouwen dan begint onze werkwijze met een merksessie. Dit zijn intensieve bijeenkomsten met jou, en enkele medewerkers. Hierin vragen we je de hemd van het lijf. We willen zo veel mogelijk te weten komen over het merk, de waarde die het toevoegt en de doelgroep(en) die je ermee bedient. Per doelgroep bedenken we persona’s. Dit zijn omschrijvingen van mensen die jullie doelgroep weergeven. Na deze sessie(s) hebben wij een goed beeld van jouw merk en kunnen we aan de slag met het ontwerpen van jouw merkidentiteit.

Meer over merken bouwen

Merknaam

Soms is voor een nieuw merk ook een nieuwe naam nodig. Of wil je een bestaand merk rebranden? Alles kan.

Om een passende en pakkende naam te bedenken geven we ook interactieve merknaamsessies. Hierin gaan we met jou en je team op een prikkelende en creatieve manier aan de slag om tot een top 10 van beste namen te komen. Uit deze naamsuggesties filteren wij de naam die het beste aansluit bij jouw merk. Ook kijken we of de merknaam al geregistreerd is, en of de domeinnaam nog vrij is.

Meer over merknamen

Moodboard of stylescape

In dit stadium van de werkwijze geven we vorm aan alle informatie die we hebben verzameld. Om een gevoel te creëren bij het merk ontwerpen we eerst een moodboard of stylescape. Een verzameling beelden, teksten, kleuren en vormen die richting geven aan de verdere ontwerpen die gemaakt worden. Het moodboard wordt altijd aan de klant gepresenteerd. Het is immers de basis voor jouw merk.

Meer over identity design

Logo-ontwerp

Is het moodboard raak? Mooi! Dan gaan we verder met het uithangbord voor je merk: het logo!

 

Een goed logo is herkenbaar, blijft hangen en sluit aan bij het merk. Het is het haakje waardoor mensen de link leggen naar jouw merk. Het zorgt ervoor dat jouw merk in het schap van de supermarkt boven alle andere merken uitspringt.

Meer over logo ontwerp

Merkidentiteit / huisstijl

Een logo staat niet op zich. Het is onderdeel van een groter geheel wat de uitstraling van een merk bepaalt. Het is belangrijk dat alle uitingen die je naar buiten brengt eenzelfde look-and-feel hebben. Heeft je website bijvoorbeeld een ander gevoel en uitstraling dan je visitekaartje? Om dat bij elkaar te brengen ontwikkelen we een stijl die overal toepasbaar is. Dit wordt omschreven in een beknopte styleguide.

 

Als de merkidentiteit staat is de opdracht vaak nog niet klaar. Om je merk op de markt te brengen zijn er nog diverse middelen nodig. Ook daar adviseert en ondersteunt Brand Matters je graag in. Heeft je merk behoefte aan drukwerk? Een website? Een social media campagne? Wij denken met je mee. Voor alles geldt: we gaan voor jouw maximale resultaat!

Meer over identity design